Ovo je jedno veoma ukusno a jednostavno jelo. Recept sam davno pronašla na Coolinarici. Od tada je puno puta isproban i odličan je a naročito kada vam treba nešto brzo i fino. Nemam pojma čiji je recpt bio jer sam ga odmah poslije isprobavanja zapisala a na Coolinarici ga nažalost više nema tako da vam ne mogu ostaviti link originala.
Pileći file obmotan slaninom
(količina je za jednu osobu a vi povećajte po potrebi)
jedan pileći file(od bijelog mesa)
senf
4-5 šnita pancete
File malo izlupati da se izjednači debljina ali da ostane prst debeo pa ga sa jedne strane premazati senfom. Na dasku za meso poređati 4 šnite slanine jednu do druge i malo ih razvucite tupom stranom noža.(Nožem pređite preko slanine kao da mažete nešto da je malo stanjite i razvučete.)
Položite file na slaninu onom stranom na kojoj je senf pa onda uvijte slaninu oko mesa. Meso pržiti na teflonskom tiganju i to prvo sa one strane na kojoj su krajevi slanine. Pržiti dok slanina ne porumeni. Poslužiti sa barenim povrćem i lažnim tartar sosom.
Položite file na slaninu onom stranom na kojoj je senf pa onda uvijte slaninu oko mesa. Meso pržiti na teflonskom tiganju i to prvo sa one strane na kojoj su krajevi slanine. Pržiti dok slanina ne porumeni. Poslužiti sa barenim povrćem i lažnim tartar sosom.