Jedna divna čorba koju možete spremati i ljeti i zimi. Zimi će vas grijati ako je jedete dok je još vruća a ljeti je pustite da se malko prohladi tj da bude mlaka i može vam biti i komletan obrok. Recept je sa Coolinarike.
Na ulju popržiti sitno nasjeckan crveni luk, dodati krompir izrezan na kockice, boraniju izrezanu na komade 2 cm dužine, papriku i šargarepu izrezane na kockice, sitno sjeckani bijeli luk i kocku za supu. Naliti vodom i kuvati oko 30 minuta da svo povrće bude skuvano.
Umutiti jaje viljuškom i u tankom mlazu sipati u čorbu. Ako nije dovoljno slana dosoliti ili dodati malo začima, zabiberiti i dodati sitno sjeckani peršun. Još malo prokuvati i uživati. U originalu u čorbu ide i kurkuma ali kako je ja nisam imala taj dio sam izostavila.
Potrebno je
300 gr krompira
300 gr boranije(može i zamrznuta)
4 šargarepe
1 crveni luk
1 čen bijelog luka
2 crvene paprike
1 jaje
1 kocka kokošije supe
biber
so ili začin
peršun
malo ulja
Na ulju popržiti sitno nasjeckan crveni luk, dodati krompir izrezan na kockice, boraniju izrezanu na komade 2 cm dužine, papriku i šargarepu izrezane na kockice, sitno sjeckani bijeli luk i kocku za supu. Naliti vodom i kuvati oko 30 minuta da svo povrće bude skuvano.
Umutiti jaje viljuškom i u tankom mlazu sipati u čorbu. Ako nije dovoljno slana dosoliti ili dodati malo začima, zabiberiti i dodati sitno sjeckani peršun. Još malo prokuvati i uživati. U originalu u čorbu ide i kurkuma ali kako je ja nisam imala taj dio sam izostavila.
Svidja mi se, volim corbice sa puno povrca bez obzira na sezonu, mislim da cu je sto pre napraviti.:))
ОдговориИзбришиFantasticno izgleda, prava ljetna :)
ОдговориИзбришиDivna...sad spremam...povrce.... i kuvam
ОдговориИзбриши