Slagana slana torta
2 jajeta
1/3 šoljice kisele pavlake
1 ravna kašičica praška za pecivo
2 kašike brašna
2 jajeta
1/3 šoljice kisele pavlake
1 ravna kašičica praška za pecivo
2 kašike barenog sitno nasjeckanog spanaće
2 kašike brašna
2 jajeta
1/3 šoljice kisele pavlake
1 ravna kašičica praška za pecivo
2 kašike ajvara
2 kašike brašna
300 ml kisele pavlake
300 gr majoneza(ili domaci od jednog cijelog jajeta)
malo kiselih krastavaca
2 tvrdo kuvana jajeta
50 gr pršute ili suvog vrata, buđole
50 gr šunkarice
malo kečapa (mala kašičica ili manje)
oko 200 gr sira trapista
Umutiti bjelanca, dodati žumanca i fino promutiti pa pažljivo miješajući kašikom dodati brašno, prašak za pecivo i pavlaku. Peći na 200C. U drugu koru dodati spanać a u treću ajvar. Peći u kalupu 29x23 ili u kalupu za tortu prečnika 24 cm.
Za fil pomiješati majonez i pavlaku i podijeliti ih na tri dijela. U jedan dio dodati sjeckana jaja, malo rendanog sira i nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca. U drugi dio dodati sjeckanu pršutu ili pečenicu i malo rendanog sira a u treći dodati sjeckanu stiješnjenu šunku, rendani sir i malo kečapa.
Zelenu koru premazati filom sa jajaima zatim složiti žutu koru, fil sa pršutom i na kraju crvenu koru koju treba premazati filom sa stiješnjenom šunkom. Odozgo posuti sitno rendanim sirom, ostaviti u frižideru da se dobro ohladi a zatim uživati.