Zadnjih dana sam se potpuno navukla na ovaj hleb i pravim ga skoro svakog dana. Odličan je sa kuvanim jelima mada ja poprilicno pojedem dok je jos topao čim ga izvadim iz rerne i to onako bez ičega. Hleb je inače malo izmijenjen kukuruzni hleb. Kad vidite sastojke shvatićete da se radi o jednom veoma malom hlebu ali kako je on nabijen i zasitan sasvim je dovoljan za dvije osobe za ručak.
Kukuruzno integralni hleb
domaće bijelo kukuruzno brašno
integralno brašno
10 gr svježeg kvasca
2 dl vode
2 kašike ulja
1 kasičica šećera ili meda
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi, dodati šaku integralnog brašna, ulje i kukuruzno brašno da se dobije kašasto tijesto koje može da se mijesi kašikom. Dodati so, šećer i prašak za pecivo i kratko promiješati kašikom pa ostaviti da naraste. Naraslo tijesto presuti u kalup prečnika oko 20 cm na podmazani papir za pečenje i ostaviti da još jednom naraste pa peći na 250 C da porumeni. Ja ga kad se malo uhvati korica sa papirom izvadim iz kalupa i stavim onako na rešetku da se fino uhvati korica sa svih strana. Odlično se slaže sa svim kuvanim jelima a može i onako sam pogotovo topao ili sa sirom, suvim mesom...
Нема коментара:
Постави коментар