Ova peciva već duž vrijeme merkam ali nikako nisam nalazila vremena da ih isprobam. Prošle nedelje su konačno došla na red i mogu samo da kažem da su odličnog izgleda i ukusa i da će od sada često biti kod nas. Peciva su sa Coolinarike od mama1 a originalni recept možete pronaći ovdje. Ja ga prenosim u original jer ništa nisam mijenjala. Mi smo ih jeli sa suvim mesom, majonezom, sirom, salatom i malo paradajza što je moja omiljena kombinacija za sendviče a klinci su jeli sa džemom i eurokremom. Nemam pojma kakva su kad malo odstoje jer kod nas ništa nije ostalo za sjutra.
Fina sendvič peciva
500g brašna
100ml mljeka
100ml vode
50ml jogurta
20 gr svježeg kvasca
kašičica šećera
1 kašičica soli
60ml ulja
2 bjelanca
2 žumanca
kašika vode
mak, susam
100ml mljeka
100ml vode
50ml jogurta
20 gr svježeg kvasca
kašičica šećera
1 kašičica soli
60ml ulja
2 bjelanca
2 žumanca
kašika vode
mak, susam
Pomiješati mlako mlijeko, vodu, jogurt i šećer. Kvasac rastvoriti u ovoj mješavini pa dodati bjelanca, ulje, brašno i so i umijesiti mekše tijesto. Ostaviti ga da naraste dok se ne udvostruči. Naraslo tijesto podijeliti na 10 djelova pa svaki dio razvući u dugačku traku, preklopiti, uhvatiti rukama za krajeve i uvijati sa jednog kraja na jednu a sa drugog na drugu stranu da se dobije nešto slično pletenici. Od dobijene pletenice formirati prsten. Postupak možete pogledati u originalnom receptu.
Peciva slagati na pleh oblože papirom za pečenje, premazai umućenim žumancima i posuti makom ili susamom. Ostaviti ih da narastu još jedno 30-40 min prije pečenja. Peći na 220 C da fino porumene. Ja sam ih rezala na pola pa premazivala majonezom a onda slagala po malo suvog mesa, gaude, paradajza i salate. Ovo je odlična kombinacija i trenutno moja omiljena. Klinci su ih jeli sa eurokremom i džemom.
Divna peciva! Puno mi se svidja oblik.
ОдговориИзбришиHvala. Zaista su i dekorativna i ukusna.
Избриши