Tjestenina sa tikvicama i parmezanom
3 male tikvice (oko 600 gr)
3 paradajza srednje veličine
3 čena bijelog luka
2.5-3 dl mliječne pavlake za kuvanje
so
biber
maslinovo ulje
parmezan
bosiljak
300 gr paste po vašem izboru
Tikvice ogulite i narežite na sitnije kockice. Paradajz takođe ogulite a zatim ga isjeckajete na malo krupnije kockice. Paradajz ćete najlakše oguliti ako ga prvo prelijete vrelom vodom. Bijeli luk sitno narežite. Na malo maslinovog ulja prvo popržite tivice da malo omekšaju a zatim dodajte sjeckani paradajz i bijeli luk i dinstajte da povrće omekša.
Nalijte pavlakom za kuvanje i dodajte malo sjeckanog svježeg bosiljka pa kratko prodinstajte da se sos ukuva, prelijte preko kuvane poste i pospite rendanim parmezanom i sjeckanim bosiljkom.
Нема коментара:
Постави коментар