Navukli smo se na soja sos definitivno:-). Klinci su u nekoj fazi kada bi pojeli bilo šta od kineskih ili japanskih jela pa sam i ja malo više počela da istražujem u tom pravcu. Današnji recept je moje najnovije otkriće i mogu vam reći da je veoma ukusan, brzo se sprema a čini mi se da je i prilično zdrav. Klinci su omazali tanjire tako da će ovo od sada biti često na našem stolu. Na recept sam naišla na Instagramu i naravno malo sam ga prilagodila našem ukusu a kao prilog sam skuvala pirinač i mogu vam reći da smo baš uživali u jelu.
Piletina na kineski
500 gr pilećeg filea
3 kašike soja sosa
1 kašika gustina
malo ulja
1 veliki čen bijelog luka
1 velika crvena paprika šilja
1 velika zelena paprika šilja
1 mladi luk
malo čili paprike
2 kašike soja sosa
malo ulja
Pileći file narezati poprečno na tanke šnite pa mu dodati 3 kašike soja sosa i kašiku gustina, promiješati i ostaviti da malo odstoji dok nasjeckate ostale sastojke. Paprike nasjeckati na tanje trakice, bijeli luk sitno isjeckati a mladi luk nasjecakti na kolutiće. Kako se sve prži i proces teče veoma brzo najbolje je sve sastojke pripremiti prije nego što počnete sa prženjem.
Na malo ulja popržiti piletinu dok ne počne da rumeni pa je ostaviti sa strane. Bijeli luk popržiti na ulju, dodati papriku pa pržiti dok paprika ne omekša a zatim dodati mladi luk i još malo popržiti. Povrće dodati piletini, pomiješati pa dodati još 2 kašike soja sosa i malo čilija po ukusu. Propržiti kratko da se sve poveže. Služiti sa kuvanim pirinčem.
Нема коментара:
Постави коментар