Ovo je idealan prilog uz sva sosasta jela. Brzo se sprema a praktično nema ništa da se radi oko njega. Ja do skoro nisam ni pomišljala da bi ga mogla napraviti kao prilog jer bi naišla na opšti otpor ali kako klinci rastu tako postaju raspoloženiji da probaju i nešto drugačije od onoga na šta su navikli. Trenutno su u fazi isprobavanja kineskih jela a ovakav pirinač je idealan prilog uz njih. Na internetu se može naći bezbroj sličnih recepata i jedina razlika među njima je u tome koliko treba pirinač da se kuva prje nego što se isključi ploča. Meni ovaj sa bloga Kuhinja zaposlene žene potpuno odgovara ali pretpostavljam da to zavisi i od šporeta a i od tipa posude koju koristite za kuvanje. Preporuka je da to bude neka posuda sa debljim dnom koja bolje drži toplotu. Ja za kuvaje koristim jedan dublji neprijanjajući tiganj koji mogu da poklopim.
Savršeno skuvan pirinač
2.5 dl pirinča
5 dl vode
malo soli
Pirinač oprati. Vodu staviti da proključa pa kad proključa dodati pirinač. Posudu poklopiti i kuvati još 2 minuta a zatim isključiti ploču i ostaviti poklopljenu posudu na njoj da se pirinač dokuva. Kad sva voda ispari pirinač će biti idealno skuvan.
Fino ...:):):)
ОдговориИзбриши