Evo poslije dužeg vremena i nešto slano da ne kažete da samo pravim kolače :-). Ovo je jedno od onih jednostavnih, starinskih jela sa svega par sastojaka idealnih za hladno vrijeme. Kod mene paprikaš svi vole tako da ga pravim skoro svake nedelje ali kako nikad nisam zadovoljna slikama tek sad je došao na red za objavljivanje.
Paprikaš
500-600 gr piletine(4
bataka ili 2 bataka i jedno pakovanje pilecih želudaca )
oko 1 kg krompira tj po jedan krompir srednje veličine po osobi
1 velika glavica crnog luka(moze i mladi luk sa perima)
malo ulja
1 šargarepa
začin c
slatka mljevena paprika
biber
peršun
1-2 kašike kisele pavlake (po želji)
1 punija kašika gustina
oko 1 kg krompira tj po jedan krompir srednje veličine po osobi
1 velika glavica crnog luka(moze i mladi luk sa perima)
malo ulja
1 šargarepa
začin c
slatka mljevena paprika
biber
peršun
1-2 kašike kisele pavlake (po želji)
1 punija kašika gustina
Na malo ulja poprziti sitno sjeckani luk pa dodati sjeckanu šargarepu i meso, malo popržiti, naliti vodom i kuvati da meso omekša. Kad je meso meko dodati krompir nasjeckan na kocke i začine pa kuvati dok krompir bude kuvan. Gustin razmutiti sa malo hladne vode i dodati mu kiselu pavlaku(ako volite mada može i bez pavlake i takođe je veoma ukusno), dobro promiješati i sipati u paprikaš pa ostaviti da se jos malo kuva da bi se zgusnuo. Na kraju posuti sitno sjeckanim peršunom. Kad ga pravim unaprijed tj danas za sjutra skuvam meso a krompir dodam sledećeg dana i za oko 30 minuta imam gotov ručak. Paprikaš je idealan za hladno vrijeme da vam ugrije i dušu i tijelo. Uz fini kukuruzni hleb ili proju i neku salatu biće to jednostavan a odličan ručak.
Evo recepta za moje djecake koji vole paprikas i piletinu...
ОдговориИзбришиZimi se kod nas obicno kuhaju ovakva jela; ljeto je previse toplo za hranu ovakve vrste!
Hvala na lijepom komentaru kod Gordane!
Pravi klasicni paprikas, skoro pa da mirise do mene :)
ОдговориИзбришиOvo je po mom ukusu svakako!
ОдговориИзбриши