среда, 6. јул 2016.

Brzi čili u meksičkom stilu


Ovo je još jedan recept iz online časopisa mezze isproban i dobro prihvaćen uprkos prvobitnom gunđanju. Recept je idealan za ljeto jer se brzo i lako sprema a može da se spremi unaprijed za dva dana. Kad dođete skuvani sa posla treba samo da napravite prilog i salatu i imate ukusan i zdrav ručak.



 

Brzi čili u meksičkom stilu

 

500 gr mljevenog mesa (kod mene junećeg)
1 kozerva pelata ili sjeckanog paradajza 400 gr
1 konzerva mexiko mix 340 gr
1 veliki crveni luk
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike (ja nisam stavljala zbog klinaca)
1/2 kocke za supu ili začin C
so
biber


IMG_7836


Na malo ulja popržite sitno sjeckani crni luk pa kad postane staklast dodajte meso i dinstajte dodajući po malo vode dok meso bude gotovo. Zatim dodajte paradajz, povrće i začine i još malo prokuvajte da se sos zgusne. Služite uz kuvani pirinač ili pire krompir i salatu.


IMG_7840

Нема коментара:

Постави коментар